Christelijke politiek voor en door jongeren!
 
Terugblik 2021

Terugblik 2021

2021 is een druk jaar geweest. Samen met jullie kijken we terug op een jaar dat overheerst werd door corona. Lockdowns, een avondklok, schoolsluiting. Maar we vergeten de QR-samenleving niet. Als SGPJ blijven we ons hiertegen uitspreken.

Ook politiek is 2021 een druk jaar geweest. In maart waren de Tweede Kamerverkiezingen, en de 9 maanden daarna stonden in het teken van de formatie. Daarin was vertrouwen in de overheid een belangrijk thema. Als SGPJ hebben we ons uitgesproken over thema’s die voor jullie van belang zijn. Ook in 2022 zullen we ons geluid laten horen: constructief als het kan, maar kritisch als het moet.

Als SGPJ hebben we ons in augustus duidelijk uitgesproken toen in Harskamp 800 Afghaanse vluchtelingen werden opgevangen. Zie http://sgpjede.nl/2021/08/statement-sgpj-ede/. De Bijbelse boodschap van naastenliefde hebben we laten horen in de lokale en regionale media.

Binnen onze commissie is er ook het één en ander veranderd. We hebben drie nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen, het voorzitterschap is overgedragen in de handen van Gerbrand, en we namen afscheid van Berry. Met een commissie met veel nieuwe gezichten gaan we in vertrouwen de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 tegemoet.

Ondanks corona hebben we in 2021 een aantal activiteiten voor jullie kunnen organiseren. 4 september organiseerden we een voetbaltoernooi. 7 oktober was Derk Boswijk, Tweede Kamerlid namens het CDA, bij ons te gast om te spreken over de nieuwe bestuurscultuur. Ook maakten wij deel uit van de verkiezingsprogrammacommissie, waarin we input hebben gegeven over onderwerpen die voor jullie belangrijk zijn. Ondanks alle tegenslagen van corona, mogen wij toch dankbaar terug kijken op 2021. We hebben veel gekregen waar we geen recht op hadden. We zien in vertrouwen op God uit naar de campagne. Hier gaan jullie nog veel van horen. #StayTuned!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *