Christelijke politiek voor en door jongeren!
 
SGP-Kamerlid Bisschop bezoekt Lunteren en Bennekom

SGP-Kamerlid Bisschop bezoekt Lunteren en Bennekom

SGP Tweede Kamerlid Roelof Bisschop heeft maandag de nieuwjaarsreceptie van de SGP fractie in Bennekom bijgewoond. De traditionele nieuwjaarsreceptie was deze keer georganiseerd bij de Bennekomse delicatessen winkel Smaak. Eerder op de dag bracht Bisschop een bezoek aan een pluimveebedrijf in Lunteren dat door de Fipronil-crisis werd getroffen.

Bisschop sprak in zijn betoog over de actuele discussie rondom de openstelling van vliegveld Lelystad. De landelijke SGP pleit eerst voor een herstructurering voor het luchtruim voordat er gekeken wordt naar een uitbreiding van het aantal vluchten. Ook gaf hij aan dat de SGP blij is met de ontwikkeling dat de Zondagswet gehandhaafd blijft.

Fractievoorzitter Nico van der Poel gaf in zijn nieuwjaarstoespraak aan dat de SGP zich nadrukkelijker met duurzaamheid gaat bezighouden. Zo moeten er concreet in de gemeente Ede meer laadpalen bijkomen, duurzaamheidsmaatregelen moeten meer gestalte krijgen in het beleid van de gemeente.

Bisschop was niet alleen voor de nieuwjaarsreceptie naar de gemeente Ede gekomen. Het Tweede Kamerlid bezocht eerder op de dag samen met een afvaardiging van de SGP-jongeren en raadsfractie van de gemeentelijke SGP het pluimveebedrijf van de familie Van Roekel. Familie Van Roekel houdt legkippen aan de Nederwoudseweg in Lunteren. In juli van het afgelopen jaar ging het bedrijf op slot, omdat Fipronil was gebruikt op het bedrijf.

,,De schade die het moderne bedrijf geleden heeft is groot. Naast financiële schade is de emotionele schade ook groot, door de onzekerheid in de aanpak”, aldus de SGP-jongeren in een persbericht. ,,Met steun van de SGP is in de gemeente Ede en Barneveld een fonds ingesteld om de boeren te helpen. Vanuit de landelijke overheid komt geen steun, terwijl dit in België wel het geval is. Dit was de reden dat een dochter van de familie Van Roekel een petitie is gestart om de financiële en emotionele zorgen onder de aandacht te brengen.”

Inmiddels mag het bedrijf weer eieren leveren. ,,Hierbij is het voordeel dat de eierprijzen op dit moment vrij hoog zijn, zodat de financiële schade niet groter wordt. Roelof Bisschop neemt de boodschap meer naar de Tweede Kamer en brengt dit onderwerp daar blijvend onder de aandacht. De SGP-jongeren promoten de petitie in de hoop 10.000 handtekeningen te verzamelen voor landelijke hulp aan de pluimveesector.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *