Christelijke politiek voor en door jongeren!
 
SGP laat Edenaren ontmoeten tijdens buffet

SGP laat Edenaren ontmoeten tijdens buffet

Op vrijdag 22 december organiseerde de lokale SGP i.s.m. de SGP-jongeren in Ede in boerderij Hoekelum een lopend buffet voor inwoners uit de gemeente Ede om elkaar te ontmoeten. Veel Nederlanders ervaren de dagen rondom kerst als een warme tijd, maar dat geldt niet voor iedereen. Volgens de partij blijkt dat eenzaamheid ook in Ede een groeiend probleem is. Enkele inwoners hebben slechts een keer in de maand sociaal contact. Dat ligt in lijn met de landelijke ontwikkelingen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelen zich erg eenzaam.

‘Deze ontwikkeling baart ons zorgen. Als SGP vinden we omzien naar elkaar belangrijk. Met dit buffet verbinden we jong en oud op een laagdrempelige manier. In deze donkere tijd van het jaar kan een klein beetje extra aandacht geen kwaad’, aldus lijsttrekker Nico van der Poel.

De tafelgasten kijken met een goed gevoel terug op de avond: ‘Een bijzonder initiatief. De gezelligheid en de prachtige kersliederen hebben ons goed gedaan aan de vroege vooravond van Kerst. We hebben samen een nieuwe en mooie herinnering gecreëerd’.

In de afgelopen raadsperiode heeft de SGP meerdere keren aandacht gevraagd voor de eenzamen in de gemeente. Om eenzaamheid en een sociaal isolement te voorkomen, wil de SGP-fractie in Ede in de komende raadsperiode onder meer realiseren dat inwoners van 75 jaar, ter gelegenheid van hun verjaardag, een attentie vanuit de gemeente ontvangen en dat ze in contact worden gebracht met de welzijnsorganisaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *