Christelijke politiek voor en door jongeren!
 
Wethouder ontvangt tips tegen overmatig alcoholgebruik

Wethouder ontvangt tips tegen overmatig alcoholgebruik

Het jaarlijks terugkerend dorpsfeest in Lunteren, de Oud-Lunterse Dag, staat bekend om de hoeveelheid alcohol wat met name door jongeren wordt genuttigd. Dit baart zorgen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ede. Via Twitter reageerde wethouder Meijer op een tweet van SGP-leider Kees van der Staaij waarin hij de Edese SGP-jongeren uitdaagde om in actie te komen tegen overmatig alcoholgebruik. ‘Een opmerkelijke tweet, vooral omdat hij reageerde op een tweet met een totaal andere inhoud’ aldus de jongeren. Toch namen zij de oproep van de wethouder serieus, en overhandigden een delegatie van de jongerenorganisatie de wethouder maandagmiddag 12 gouden tips tegen overmatig alcoholgebruik.

‘Wij vinden het urgent dat er door jongeren, voor jongeren, maatregelen worden bedacht om alcoholgebruik te ontmoedigen, vandaar deze actie’. De wethouder reageerde enigszins verrast, maar vond het een sportieve zet van de jongeren: ‘Ik ben blij dat de SGP-jongeren met een constructieve houding meedenken in oplossingen’. De Edese SGP-jongeren laten het niet bij enkel de gouden tips voor de gemeente, in de komende dagen roepen zij via verschillende kanalen leeftijdsgenoten op voorzichtig en bewust om te gaan met alcohol.

Ook vinden zij het jammer dat er vanuit de jongerenraad geen actie wordt ondernomen: ‘dit zou nou juist een mooi onderwerp zijn waarop zij een advies kunnen uitbrengen aan het college van B&W. De jonge SGP’ers zijn ook kritisch richting de burgemeester. ‘Verschillende raadfracties hebben jaar op jaar de burgemeester bevraagd over de handhaving van het alcoholbeleid, als reactie kregen zij elke keer te horen dat er echt stevig wordt gecontroleerd op het schenken van alcohol aan jongeren onder de achttien. Maar in de praktijk vallen die controles wel mee. Daarom komt dit punt wat ons betreft opnieuw op de agenda’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *